Szűrés
Kategória
Márka
Íz
Étrendi tulajdonságok
Felhasználási javaslat
Kiszerelés
Ár (Ft)
490 Ft - 1 890 Ft

Energia zselék

51termék 120
51termék 120
Energia-zselé, hogy a sportolás Flow-élmény lehessen!

 

 

„Lesz még energia, meg tudom csinálni, van elég energia a szervezetemben, jókor vittem be az energia zselét, akkor is megcsinálom!” Ez és hasonló gondolatok lüktetnek az agyunkba, amikor az utolsó szakasznál vagyunk! Sportolás közben, szervezetünknek energiára van szükség.

 

Minél erősebb a sportteljesítményünk, annál több energiára van szükségünk. Az energia, elsősorban a szénhidrátoknak köszönhető, ami a teljesítmény során folyamatosan ürül. Még akkor is, ha előtte feltöltöttük.

 

Azt viszont nem engedhetjük meg, hogy a szervezetünk szénhidrátkészlete, így az energia kiürüljön, mert akkor nemcsak a sportteljesítményünk romlik, hanem a közérzetünk is: leeshet a vércukorszintünk, koncentrációs problémák lépnek fel, szédülés, rosszullét, stb. (hipoglikémia). Ezért kell az energia pótlásáról, folyamatosan gondoskodnunk!

 

Mivel sportolás közben kivitelezhetetlen étkezés formájában az energia beszerzése (ami egyébként is, egy hosszadalmas folyamat: emésztés, majd bélfalon felszívódás a véráramba), ezért az energia zselénk segíti izmainkat a jó teljesítményhez!

 

Intenzív izommunka esetén a legjobb az ilyen étrend kiegészítők használata. Az energia gél nem csak gyors, hanem a szervezet számára létfontosságú vegyületeket is tartalmazza, köztük BCAA aminosavakat.

 

 

Na de mikor- és mennyi az ideális energiazselé bevitele a megfelelő energia eléréséhez?

 

Szükségessége nyilvánvaló, viszont azt már kevesebben tudják, hogy melyik az a pillanat, amikor sport közben a szervezetnek szüksége van az energia zselék támogatására.

 

A válasz most sem lesz fehér vagy fekete, ugyanis, ahány ember, annyiféle emésztési ritmus! Ebből az következik, hogy a szénhidrátok feldolgozásának sebessége is teljesen egyedi. Vannak, akik gyorsabban, vannak, akik lassabban dolgozzák fel a zselék egy-egy adagját.

 

Éppen ezért edzéseink során kell megismerni szervezetünk ritmusát, a zselé bevitelének szükséges mennyiségét és annak időzítését, hogy ezeknek a tapasztalatoknak a segítségével kialakíthassuk a frissítési stratégiánkat. A versenyen már tökéletesen fogjuk tudni, hogy szervezetünket mikor- és milyen mennyiségű energia zselével támogassuk meg.

 

Az energia zselémárkák, változatos összeállításban, kialakításban, összetételekben kínálják termékeiket a sportot imádó felhasználók számára!

 

Az Outdoor Paradise folyamatosan bővülő kínálatában, minden sportoló megtalálhatja a számára ideális energia zselét futáshoz, kerékpározáshoz, egyéb sportokhoz. Online polcainkon változatos kiszerelésekben, különböző ízesítéssel sorakoznak a kiváló energia zselék!

 

Vannak, amelyek nem igényelnek plusz vízfogyasztást, vannak, amelyek koffein-mentesek, olyanok is amelyek glutén-, laktóz-, fruktózmentesek. Illetve állati eredetű összetevő nélküliek a vegánok- és, vegetáriánusok számára. Érdemes elolvasni az egyes energia zselék jellemzői a márka javaslatával, hogy bevitelük a lehető legoptimálisabb legyen a szervezetünk számára:

 

 

GU Karamell macchiato, 32 g (gluténmentes)

 

GU Eper-banán, 480 g (gluténmentes)

 

GU Liquid energiazselé, 32 g - narancs

 

GU Roctane energiazselé, 32 g - cherry lime

 

GU Energia rágó - áfonya gránátalma

 

 

SiS GO Isotonic energiazselé 60 ml - alma

 

SiS GO Energy + Isotonic energiazselé 60 ml - citrus

 

SiS GO Electrolyte Isotonic energiazselé 60 ml - málna

 

SiS nitrate gél - Alma

 

SiS Surge energiazselé 200 mg koffeinnel, 60 ml - narancs

 

SiS GO Isotonic energiazselé vegyes csomag - 7x60 ml

 

 

Squeezy Drink Gel - görögdinnye

 

Squeezy Drink Gel 12x60ml - málna

 

Squeezy SUPER Drink Gel 12x60ml - citrom

 

Squeezy Energy Gel 12x33g - Banán

 

Squeezy Energy Fruit Gum

 

Squeezy Energy Gel 125 ml - citrom

 

Squeezy Energy Gel 500 ml - citrom

 

Squeezy Energy Super Gel 125 ml - kóla

 

Squeezy Energy Super Gel 500 ml - kóla

 

Squeezy Energy Gel - citrom

 

 

A világ első energia zseléjét 1987-ben alkották meg Dél-Afrikában. Ez volt a SQUEEZY melyet napjainkban is előszeretettel használnak a sportolók edzéshez és versenyekhez. Megálmodója sporttudománnyal és sportpedagógiával foglalkozott abban az időben - az ő elképzelése az volt, hogy edzés és versenyek közben, továbbá ezek előtt meg lehessen oldani a szervezet szükséges energiaellátását, vagyis kellő szénhidrátellátást biztosítani a jobb kondíció érdekében. Azt, hogy minél könnyebben el lehessen fogyasztani ezt a különleges energiabombát, egyfajta tasakokkal oldották meg. Könnyen hozzáférhető, gyors utánpótlást biztosít a szervezetnek. 1993-ban már az európai piacon is jelen voltak ezek a tasakból kinyomható zselék, közben természetesen folyamatosan finomították a receptet, hogy minél jobbat, minél többet tudjon nyújtani a termék a sportolók számára. A 2000-es években lett végül teljes a márkanév. Immáron elit sportolók , olimpikonok használják a termékeket a felkészüléshez és a versenyeken egyaránt.

 

Mégis hogyan működik?

 

Hogy a testünk kellő energiához jusson, zsírokra és szénhidrátokra van szüksége. Ez főként igaz abban az esetben, ha éppen sportolunk. A hosszantartó energiabefektetés igénybe veszi a testet, annak raktárait fel kell valahogyan tölteni. Az izmok számára különösen jó választás egy ilyen könnyen emészthető táplálékkiegészítő, amely egyszerűen tud gondoskodni a feltankolásról. Érdekes, hogy a zsírok relatíve sokkal könnyebben rendelkezésre tudnak állni, mégis azok felhasználása egy lassabb folyamatot tesz ki. Azonban a szénhidrátok fokozott bevitelével elő tudjuk segíteni az elsődleges energiaforrás pótlását, hiszen azt testünk csak korlátozott mennyiségben tudja előállítani.

 

A fáradtság fő oka az, hogy kiürülnek a szénhidrátok a szervezetből. Ezt ellensúlyozzák az energia zselék, melyekben minden megtalálható ahhoz, hogy újabb lendületet nyerjünk! Javítják a teljesítményt és késleltetik a fáradtságot. A zselé komplex összetétele által azonnali fruktóz, ásványi anyag, maltodextrin és magnézium jut a szervezetbe.

 

 

Van kérdése bármelyik termék tulajdonságával kapcsolatban? Hívjon, vagy írjon elérhetőségeinken! Kapcsolat:  +36-70/642-1382, nszabo@outdoorparadise.hu