Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kompressziós zokni sportszár

Rendezés:

Compressport R1 kompressziós sportszár - fekete T1

8.990 Ft
Compressport R1 kompressziós sportszárat a sportteljesítmény javítására tervezték a sérülések kockázatának csökkentése mellet. A Compressport R1 sportszárak hosszabb használat mellett sem kényelmetlenek, zavarók.

Compressport R2v2 fekete kompressziós sportszár T1

11.990 Ft
1
Az R2V2 kétségkívül Compressport termékek legnépszerűbb és legjobban felismerhető terméke. Az elegáns kompressziós szár messziről észrevehető. Tudományosan orvosi szabványnak megfelelő technológiával tervezték, és új trendet állított fel a kompressziós ruházatban.

 

Kompressziós zokni

 

Bizonyára mindenki találkozott már olyan sportolókkal, futókkal, terepfutókkal, akik térdig érő kompressziós zoknit, vagy sportszárat viseltek. Ezt láthattuk rajtuk edzés előtt, futás közben, vagy sportolás után.

Akik rendszeresen futnak - akár terepen, akár aszfalton -, azok számára sokat jelent ez a hasznos kiegészítő. Van olyan sportoló, aki azért viseli a kompressziós zoknit futás közben, mert hisz abban, hogy a teljesítményét növeli vele. Van, aki azt tapasztalta, hogy kevésbé fárad el, amikor kompressziós zoknit húz. Aki sportolás előtt szeretné felkészíteni az izmait a futáshoz, az előtte veszi fel.  Aki sportolás után szereti használni, az pedig a gyorsabb izomregenerálódásban bízik.

Az biztos, hogyha futáshoz, túrázáshoz, terepfutáshoz, kompressziós zoknit húzunk, energikusabbnak érezzük magunkat, könnyedebb lesz a futásunk és kevésbé érezzük a fáradságot.

 

Miért annyira jók a kompressziós zoknik?

Ismerjük meg a kompressziós zoknik, sportszárak a fajtáit, tulajdonságait, méretek fontosságát, illetve azt, hogy milyen szempontok szerint válasszuk ki saját magunk számára, ezt az ideális kiegészítőt.

 

Hogyan néz ki a futók számára készült sportszár?

A pár zokni, egy térdig érő, rugalmas, különleges technológiával készült kiegészítő, sportolók számára. 

kompressziós zokni

Felvéve, bizonyos kompressziós nyomással nyomja össze a lábfej, lábszár felszínén lévő ereket, izmokat. Találkozhatunk olyan változatával is, amely nem rendelkezik lábfej résszel, ez a kompressziós szár. Anyagát tekintve mindegyik rugalmas, adott területekre fókuszált, csúcstechnológiával készült termékek.  

 

Típusai

Az innovációknak köszönhetően, a különféle modellek, más-más céllal készültek, ezért más tulajdonságokkal rendelkeznek. Van olyan modell, amelynek a kialakítása, elsősorban a teljesítmény támogatására irányul, van, amelyik a boka és az Achilles-ín számára nyújt erősebb védelmet, van, amelyik modellt kimondottan az optimális izommunkához fejlesztették terepre és aszfaltra egyaránt.

 

Fókuszban a sportteljesítmény javítása

Ez a hatást, a kompressziós zoknik kialakításának köszönhetjük: az aktív izmok vérkeringésének fokozásával, nagyobb erő jut a sportteljesítményre, a sérülések kockázatának csökkenése mellett. A zokni kompressziós szálai, a legújabb technológiának köszönhetően, a lehető legnagyobb mértékben támogatják-, és stabilan tartják  az izmot, illetve megóvják a mikro-sérülésektől. Ilyen modell például, a Compressport R1 sportszár, amelynek használata, hosszútávon is kényelmet jelent.

 

Boka-, és az Achilles-ín kiemelt védelme

Ezt a típusú kompressziós zoknit elsősorban a boka-, és az Achilles-ín védelmére fejlesztették ki, amelyet egy innovatív technológiával, a 3D-s hullámos kötésmintával értek el.  Ha sporttevékenység előtt viseljük ezt a típusú kompressziós zoknit, akkor felkészíti az izmokat a sportoláshoz, mert javítja a vér áramlását. Ha sportolás, vagy verseny közben használjuk, akkor késlelteti a fáradságot és csökkenti az izomkárosodást. Orvosi szabványnak megfelelő technológiával tervezték. Ilyen modell például, a Compressport termékek legkeresettebb darabja, az R2V2 vagy az R2V2 Flasch, elegáns kompressziós szár, amely messziről magára vonzza a szemeket.

 

Futás szerelmeseinek, terepre és aszfaltra

A terepfutó cipő fő erénye, hogy a legnehezebb terepen is segíti- és támogatja viselőjének sportolási élményét, ugyanakkor védi lábait az egyenetlen talajon. Hasonló jókat mondhatunk, az aszfaltra tervevezett futócipő modellek-, vagy a túracipők, túrabakancsok funkcióiról. Mindegyik a maga „területén” kiváló választás. Mindezek kiváló tulajdonságait csak erősíthetjük, a terepfutáshoz és aszfaltfutáshoz tervezett kompressziós zoknik használatával, mint például, a Compressport FULL SOCKS RUN, modellel, amely társ a futáshoz terepen és aszfalton egyaránt. 

 

Speciális kialakítás ultratávokhoz

Mire van szüksége egy ultrafutó versenyzőnek?  Terepnek megfelelő kiváló futócipőre és egy kompressziós zoknira. Mindkettő, egymást erősítve, végig támogatja őt, a 100 km fölötti hosszú-, vagy a leghosszabb távokon is! Akár országúti-, akár pálya-, terepultra vagy időre-futás versenyről van szó, ez a speciálisan hosszútávra fejlesztett kiegészítő végig segíteni fogja viselőjét. Hogyan? Rendelkezik Achilles-ín védelemmel, bal-, illetve jobb lábas anatómiai illeszkedéssel, megerősített párnázottság jellemzi és óriási kényelmet nyújt. Ilyen modell a Compressport Ultra Trail socks speciálisan kialakított futó-zokni.

 

Boka futó-zokni profiknak és a hobby-sportolóknak

A boka, futó zokni kialakításának köszönhetően, minden sportolót támogat a sikerhez vezető úton. Anatómiai kialakítása miatt, tökéletesen simul a jobb és bal láb formájához. „Hot Spot Preventer” technológiának köszönhetően, futás közben sem melegedik túl. 360 fokos körkörös kompressziós hatás csökkenti a lábat ért ütéseket, és sorolhatnánk megannyi kiváló tulajdonságát. Ha valaki ilyet szeretne, már választhatja is a méretet a következő linken, ugyanis a Compressport Pro Racing Socks FLASH bokazokni fényvisszaverő csíkokkal, pontosan ilyen (Ingyenes regisztráció alatt, közösségi belépés lehetősége)

 

Melyik méretet válasszuk?

Nagyon fontos, a megfelelő méret kiválasztása a kompressziós zoknik esetében. Akár kisebbet, akár nagyobbat veszünk, egyik sem lesz funkciójában, kényelmében megfelelő számunkra. Érdemes ezért a következő szempontok szerint választani. Szükségünk van két pontos méretre, a

·      lábméret

·      vádli körméret (itt a nagyobb körméretet vegyük figyelembe, ha eltérő a két vádli mért értéke)

Az adott termékre kattintva válasszuk ki, az ott feltüntetett méretek alapján, a megrendelni kívánt nagyságot a mérések alapján.  A kompressziós zoknik különböző típusainak mérettáblázata eltérő, hiszen más a funkciójuk más, a gyártási technológiájuk is.

 

Hogyan vegyük fel a kompressziós zoknit?

Mivel ezek a zoknik különleges funkciókkal rendelkeznek, így kialakításuk is eltérő. Így a felvételük is más módszert igényel mint egy hétköznapi zokni.

A következőképpen tudjuk úgy felvenni, hogy pontosan a lábunkra simuljon:

·      a kompressziós zoknit, két kézzel, teljesen tekerjük le a sarokrészig

·      illesszük a lábfejünkre úgy, hogy a lábujjrészek, és a sarokrész tökéletesen a helyükön legyenek

·      majd szintén két kézzel illesszük a bokára, felfelé a lábszárra.

·      Akkor vettük fel jól,  ha nincs rajta gyűrődés, és nem ér rá a térdünkre

Mikor válasszuk a kompressziós zoknit és mikor válasszuk a kompressziós szárat?

A megoldás egyszerűbb, mint gondolnánk: amennyiben olyan sportot űzünk, ahol szükségünk van az erősítésre, az Achilles-ínben, a bokában vagy a láb ívén, akkor mindenképpen a lábfejjel rendelkező kompressziós zoknit válasszuk. Amennyiben csak a lábszár erejét szeretnék támogatni, akkor elég a kompressziós szár viselése. Ha kizárólag a lábfejre fókuszálunk a megerősítéssel, akkor a rövidebb kompressziós zoknik közül válasszunk.

 

Van mellékhatása a kompressziós zoknik viselésének?

A futáshoz, sportoláshoz ajánlott-, és a termékkínálatban szereplő kompressziós zoknik Hgmm értéke (vérnyomás mértékegysége, higanymilliméter) alacsony, hiszen ezek a sportolást, a mozgást segítik, nem gyógyászati céllal készültek. 

Nem tanácsos használni azonban a következő esetekben: bőrfertőzés, lábduzzanat, tüdő ödéma, perifériás artéria betegség, vékony bőr, stb. Ha bármilyen problémája-, vagy kérdése van viselésével kapcsolatban, egyeztessen kezelőorvosával.

 

Kompressziós harisnya

A kompressziós zokniról hallhattuk már a gyógyítás területén is, habár kizárólag gyógyászati céllal alkalmazott segédeszközt, jellemzően kompressziós harisnyának, vagy egészségügyi harisnyának hívják. Ezeket kizárólag szakorvos írja fel receptre, vagy javasolja, különféle kompressziós erősségekben (15-50 Hgmm értékek között). A kompressziós harisnyák, vagy a kompressziós térdharisnya célja, a lábszár felületi visszerein kialakult problémák gyógyítása (például, a Scudotex S-478 ,70 den-es, kompr. extra térdfix 15-18 Hgmm, I-VI),  illetve ezek megelőzése (például, az Elastofit 140 den-es (15-21 Hgmm), amely lehet zárt-, vagy nyitott  orrú). Kismamák számára is léteznek ilyen harisnyák (térdharisnya, harisnyanadrág), különféle kompresszió erősséggel, különböző méretben, színben, vastagságban. Mielőtt azonban megrendeli első gyógyászati segédeszközét, érdemes orvosával konzultálni, akár online kapcsolat-, akár személyes találkozó keretében. A harisnyák könnyebb felhúzásához különféle eszközök állnak rendelkezésre (mint például erre kifejlesztett (1pár) kesztyű, vagy harisnyahúzó segédeszköz, stb.).