Szűrés
Kategória
Márka
Méret
Zokni méret
Nem
Sport
Zokni szárhossz
Ár (Ft)
1 490 Ft - 16 990 Ft

Zoknik

107termék 120
107termék 120

Egy zokni futáshoz, vagy talán több annál?

 

 

Akik rendszeresen futnak, nagyon jól tudják, hogy a futás élményének tökéletes átéléséhez, megfelelő ruházatra van szükség. Nem mindegy, milyen a futócipő, a futó zokni, az alsó-, és felső ruházat, de még a fejpánt, és a cipőfűző sem! Itt minden részletnek a sport élményét kell támogatnia, a futó kényelmét, komfortérzetét kell segítenie. A sportruházat minden darabja hosszú innováció eredménye, melynek célja, a „kihívások” legyőzése. A futók számára, a futó zokni az az egyik bizonyos részlet, amelyben az erő rejlik.

 

 

Nem csak egy zokni a futáshoz!

 

Több mint egy zokni a futáshoz! A futó zokninak más a kialakítása, az anyaga, a szövése, a szálak festése, a varrása. Sőt, még az sem mindegy, hogy melyik lábunkra kerül fel, az egyik, vagy a másik fél a zokni-párból. Ismerjük meg a futó zoknit, ami véletlenül sem csak egy zokni futáshoz!

 

 

A jó futózoknik anyaga, kialakítása:

 

Ezeknek a zokniknak az anyaga, speciális, amely jól szellőzik, könnyű, és kényelmes. Kialakításának következtében nem csúszkál, így nem lesz vízhólyag a lábunkon, és nincs kidörzsölt lábujj, vagy kidörzsölt sarok sem. A jó futó zokni puhán öleli a lábat a futó cipőben amit az anyagának és kialakításának köszönhető. Igazi színkavalkádban állnak rendelkezésre: zöld, fehér, fekete, piros, stb.

 

 

A jó futózoknik szövése:

 

A futás közben, a sarok, a lábujj- és a talp bizonyos pontjainál nagyobb igénybevételnek van kitéve a futó zokni. Ezért a szövését úgy tervezték, hogy ezeken a pontokon erősebb-, speciális szövést alkalmaztak. Így ezeken a helyeken a futó zokni vastagabb, puhább, de erős, így tartósabb is, nehezebben lyukad ki.

 

 

R, L jelölés – Mit jelentenek ezek a betűk?

 

A válasz nagyon egyszerű: jobb láb, bal láb! Ugyanis a gyártók ügyeltek arra is, hogy a tökéletes élmény eléréséhez a futó zokni kialakítása kövesse a lábak formáját, az igénybevétel pontjait, ami a jobb és bal láb esetén máshová esnek. Ezzel az R és L jelöléssel tudják a futó zokni viselői, hogy a speciális kialakítás, a jobb-, illetve a bal lábon is a megfelelő helyre fog kerülni.

 

 

A jó futózoknik varrása –minél kevesebb, annál jobb!

 

A mindennapokban használt zoknikon lévő varrás, bőrünket zavarhatja, főként hosszabb távú igénybevétel esetén. A futó zokni varrása azonban nem! A futó zokni formáját úgy alakították ki, hogy a lehető legkevesebb varrás legyen rajtuk, és az is csak lapos és puha lehet! A futó zoknik varrása nem lehet zavaró. Éppen ezért a futó zoknikat gyakran varrás nélkül készítik!

 

 

Méretek – melyik mértet vegyük meg?

 

A futó zokninál nem jó az sem, ha kisebb, és az sem, ha nagyobb a lábunknál. Ideális esetben a futó zokni mérete, megegyezik a láb méretével. Ha rásimul a lábunkra, és nem lötyög, nem csúszkál, akkor a lábunkat sem fogja feltörni. Mivel a méret megadásánál, az intervallum elég tág, ezért érdemes azt a méretet megvenni, amelyhez közelebb áll a lábunk.

 

 

Hosszú szárú zokni vagy rövid szárú zokni? Melyik mire jó?

 

Akik régóta futnak, azok tudják, hogy a bokazokni inkább laza futásokhoz, kocogásokhoz való, a hosszú szárú, nagy stabilitással rendelkező futó zokni inkább a hosszabb távra, vagy terepre való. Az ultrahosszú-távokra a kompressziós zoknik segítik izmainkat.

 

 

Milyen egy jó futózokni?

 

Nagyon kellemes a viselete! Hosszabb távokon sem sérti meg a lábunk bőrét, viselésekor nem keletkezik vízhólyag, de még kisebb dörzsölés sem. Nem zavaró a varrása, nem izzad bele a lábunk, jól szellőzik és kényelmével a futásunkat teszi teljessé! A jó futó zokni, még mosás után sem lesz durva anyagú!

 

 

Az Outdoor paradise választékában mindenki megtalálhatja a számára ideális futó zokni modellt! Kiváló a minőségük, kellemes a viseletük és azonnal megvásárolhatóak!

 

 

Zoknik versenyzők-, és sportszerető futók számára:

 

A  Pro Racing Socks legújabb V3.0 modelljei a kényelmet és a maximális teljesítményt garantálják sport közben kiváló tulajdonságaikkal: optimális szellőzés, bal- és jobblábas kialakítás, extra szellőzőképesség a talpon, Achilles-ín védelme (3D), talprészen 3D stimulálja a vérkeringést, 3D ütésnyelő pontok lábujjaknál, lábfejnél. A lábat körbeölelő talprészi kompressziós betét stimulálja a vénás keringést. 360 fokos, körkörös kompressziós hatású, és anyaga elvezeti a bőrről a nedvességet is.

 

 

A kategória kiváló modelljei:

 

Compressport Pro Racing Socks v3.0 Run BLACK EDITION 2020 limitált kiadású bokazokni T1

 

Compressport Pro Racing Socks v3.0 Run fekete bokazokni T1

 

Compressport Pro Racing Socks v3.0 Run fekete titokzokni T2

 

Compressport Pro Racing Socks FLASH fekete bokazokni fényvisszaverő csíkokkal T1

 

 

A Shock Absorb modelljét extra vastag párnák, átlagosnál vastagabb 3D, és további kiváló tulajdonságok jellemzik: Compressport Shock Absorb socks, szürke - férfi zokni T1

 

 

Kompressziós sport-zokni futáshoz:

 

A kompressziós sport-zoknik az optimális izommunkát támogatják: csillapítják az izom-vibrációt, csökkentik az izomfáradságot és segítik a sportolót teljesítményében:

 

Compressport Full Socks Run fekete kompressziós sportzokni T1

 

Compressport Training fekete sportzokni csomag (2-pár) T1

 

 

Terepfutó-zokni versenyzőknek és sportkedvelőknek:

 

A terepfutó-zoknik kialakítását hosszú távokra, változatos terepekre fejlesztették. Kialakításukkal, különleges szövésükkel, a 3D pontokkal, a 3D betétekkel, és további innovációkkal, a teljesítmény segítik. Az egyes modellek eltérő jellemzőkkel segítik viselőiket:

 

Compressport Pro Racing Socks v3.0 Trail fekete terepfutó zokni T1

 

Compressport Pro Racing Socks V3.0 Ultra Trail UTMB 2020 limitált kiadású terepfutó zokni T1

 

Compressport Ultra Trail terepfutó sportzokni T1

 

 

Ha nem találja, kedvenc futó zokniját, vagy kérdése van, szívesen válaszolunk elérhetőségeinken:  +36-70/642-1382, nszabo@outdoorparadise.hu