Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Futózokni

Rendezés:

Compressport Pro Racing Socks v3.0 Run fekete titokzokni T2

4.480 Ft + ÁFA (5.690 Ft)
A  Pro Racing Socks legújabb, V3.0 modelljei az elődök összes jó tulajdonságát megtartva és számos fontos és jó újítással felvértezve garantálják kényelmed és maximális teljesítményed sportolás közben.

Compressport Pro Racing Socks FLASH fekete bokazokni fényvisszaverő csíkokkal T1

4.480 Ft + ÁFA (5.690 Ft)
Compressport Pro Racing Socks FLASH fekete bokazokni fényvisszaverő csíkokkal T1  boka futózokni profi versenyzőknek és hobbistáknak egyaránt fényvisszaverő csíkokkal.

Compressport Pro Racing Socks v3.0 Run fekete bokazokni T1

4.480 Ft + ÁFA (5.690 Ft)
A  Pro Racing Socks legújabb, V3.0 modelljei az elődök összes jó tulajdonságát megtartva és számos fontos és jó újítással felvértezve garantálják kényelmed és maximális teljesítményed sportolás közben.

Compressport Full Socks Run fekete kompressziós sportzokni T1

10.394 Ft + ÁFA (13.200 Ft)
Compressport Full Socks Run - kompressziós futó-térdzokni

Compressport Pro Racing Socks v3.0 Trail fekete terepfutó zokni T1

4.480 Ft + ÁFA (5.690 Ft)
A  Pro Racing Socks legújabb, V3.0 modelljei az elődök összes jó tulajdonságát megtartva és számos fontos és jó újítással felvértezve garantálják kényelmed és maximális teljesítményed sportolás közben.

A futózokni egy zokni futáshoz vagy talán több annál?

Akik rendszeresen futnak nagyon jól tudják, hogy a futás élményének tökéletes átéléséhez megfelelő ruházatra van szükség. Nem mindegy, milyen a futócipő, a futó zokni, az alsó-, és felső ruházat, de még a fejpánt, és a cipőfűző sem! Itt minden részletnek a sport élményét kell támogatnia, a futó kényelmét, komfortérzetét kell segítenie. A futóruházat, sportruházat minden darabja, beleértve a kiegészítők mindegyikét, hosszú innováció eredménye, melynek célja a „kihívások” legyőzése. A futók számára a futó zokni az az egyik bizonyos részlet, amelyben az erő rejlik.

 

A futó zokni, nemcsak egy zokni a futáshoz!

 

A futó zokni több mint egy zokni a futáshoz! A futó zokninak más a kialakítása, az anyaga, a szövése, a szálak festése, a varrása. Sőt, még az sem mindegy, hogy melyik lábunkra kerül fel, az egyik vagy a másik fél a zokni-párból. A keresés történhet márka, illetve egyéb szempontok szerint, olykor csábító akció alapján döntünk. Mielőtt végleg választanánk, ismerjük meg a futó zoknit, ami véletlenül sem csak egy zokni futáshoz!

 

A futózokni anyaga, kialakítása

A futó zokni anyaga speciális, amely jól szellőzik, könnyű, és kényelmes. Kialakításának következtében nem csúszkál, így nem lesz vízhólyag a lábunkon és nincs kidörzsölt lábujj vagy kidörzsölt sarok sem. A jó futó zokni puhán öleli a lábat a futó cipőben amit az anyagának és kialakításának köszönhető. Viselésével nem hogy csökkenő hatékonyságot tapasztalhatunk, hanem pont az ellenkezőjét.

Futózokni szövése

A futás közben, a sarok, a lábujj- és a talp bizonyos pontjainál nagyobb igénybevételnek van kitéve a futó zokni. Ezért a szövését úgy tervezték, hogy ezeken a pontokon erősebb-, speciális szövést alkalmaztak. Így ezeken a helyeken a futó zokni vastagabb, puhább, de erős, így tartósabb is, nehezebben lyukad ki.

A futó zokni R, L jelölése! – Mit jelentenek ezek a betűk?

A válasz nagyon egyszerű: jobb láb, bal láb! Ugyanis a gyártók ügyeltek arra is, hogy a tökéletes élmény eléréséhez a futó zokni kialakítása kövesse a lábak formáját, az igénybevétel pontjait, ami a jobb és bal láb esetén máshová esnek. Ezzel az R és L jelöléssel tudják a futó zokni viselői, hogy a speciális kialakítás, a jobb-, illetve a bal lábon is a megfelelő helyre fog kerülni.

Futó zokni varrása –minél kevesebb, annál jobb!

A mindennapokban használt zoknikon lévő varrás, bőrünket zavarhatja, főként hosszabb távú igénybevétel esetén. A futó zokni varrása azonban nem!  A futó zokni formáját úgy alakították ki, hogy a lehető legkevesebb varrás legyen rajtuk, és az is csak lapos és puha lehet! A futó zoknik varrása nem lehet zavaró. Éppen ezért a futó zoknikat gyakran varrás nélkül készítik!

Futó zokni mérete – melyik mértet vegyük meg?

A futó zokninál nem jó az sem, ha kisebb és az sem, ha nagyobb a lábunknál. Ideális esetben a futó zokni mérete megegyezik a láb méretével. Gyerek számára gyerekméret ideális, a felnőttnek pedig a direkt felnőttek számára készült zoknik valók, pontosan abból adódóan, hogy speciális termékekről van szó. Ha rásimul a lábunkra és nem lötyög, nem csúszkál, akkor a lábunkat sem fogja feltörni. Mivel a méret megadásánál az intervallum elég tág, ezért érdemes azt a méretet megvenni, amelyhez közelebb áll a lábunk.

 

Hosszú szárú zokni vagy rövid szárú zokni? Melyik mire jó?

Akik régóta futnak, azok tudják, hogy a bokazokni inkább laza futásokhoz, kocogásokhoz való, a hosszú szárú, nagy stabilitással rendelkező futó zokni inkább a hosszabb távra, vagy terepre való. Az ultrahosszú-távokra a kompressziós zoknik segítik izmainkat.

Milyen egy jó futózokni?

Nagyon kellemes a viselete! Hosszabb távokon sem sérti meg a lábunk bőrét, viselésekor nem keletkezik vízhólyag, de még kisebb dörzsölés sem.  Nem zavaró a varrása, nem izzad bele a lábunk, jól szellőzik és kényelmével a futásunkat teszi teljessé! A jó futó zokni, még mosás után sem lesz durva anyagú!

Az Outdoor paradise választékában mindenki megtalálhatja a számára ideális futó zokni modellt! Kiváló a minőségük, kellemes a viseletük és azonnal megvásárolhatóak:

Futó zoknik versenyzők-, és sportszerető futók számára:

A  Pro Racing Socks legújabb V3.0 modelljei a kényelmet és a maximális teljesítményt garantálják sport közben kiváló tulajdonságaikkal: optimális szellőzés, bal- és jobblábas kialakítás, extra szellőzőképesség a talpon, Achilles-ín védelme (3D), talprészen 3D stimulálja a vérkeringést, 3D ütésnyelő pontok lábujjaknál, lábfejnél. A lábat körbeölelő talprészi kompressziós betét stimulálja a vénás keringést. 360 fokos, körkörös kompressziós hatású, és anyaga elvezeti a bőrről a nedvességet is.

 

A kategória kiváló modelljei:

·         Compressport Pro Racing Socks v3.0 Run BLACK EDITION 2020 limitált kiadású bokazokni T1

·         Compressport Pro Racing Socks v3.0 Run fekete bokazokni T1        

·         Compressport Pro Racing Socks v3.0 Run fekete titokzokni T2          

·         Compressport Pro Racing Socks FLASH fekete bokazokni fényvisszaverő csíkokkal T1

A Shock Absorb modelljét extra vastag párnák, átlagosnál vastagabb 3D, és további kiváló tulajdonságok jellemzik: Compressport Shock Absorb socks, szürke - férfi futózokni T1

 

Kompressziós sport-zokni futáshoz

A kompressziós sport-zoknik az optimális izommunkát támogatják: csillapítják az izom-vibrációt, csökkentik az izomfáradságot és segítik a sportolót teljesítményében:

·         Compressport Full Socks Run fekete kompressziós sportzokni T1

·         Compressport Training fekete sportzokni csomag (2-pár) T1

 

Terepfutó-zokni versenyzőknek és sportkedvelőknek     

A terepfutó-zoknik kialakítását hosszú távokra, változatos terepekre fejlesztették. Kialakításukkal, különleges szövésükkel, a 3D pontokkal, a 3D betétekkel, és további innovációkkal, a teljesítmény segítik. Az egyes modellek eltérő jellemzőkkel segítik viselőiket:

·         Compressport Pro Racing Socks v3.0 Trail fekete terepfutó zokni T1

·         Compressport Pro Racing Socks V3.0 Ultra Trail UTMB 2020 limitált kiadású terepfutó zokni T1

·         Compressport Ultra Trail terepfutó sportzokni T1

 

Ha nem találja kedvenc futó zokniját, amit a kosár tartalmába tenne vagy kérdése van, szívesen válaszolunk elérhetőségeinken! Kapcsolat:  +36-70/642-1382, nszabo@outdoorparadise.hu

A webáruház vásárlói számára a legfőbb vásárlással kapcsolatos információk az Általános Szerződési Feltételek pontban találhatók. A legfrissebb hírek pedig Facebook oldalunkon olvashatók!