+36706421382   nszabo@outdoorparadise.hu

+36706421382  nszabo@outdoorparadise.hu

Szűrés
Kategória
Márka
Méret
Nem
Sport
Egyéb jellemzők
Csillapítás
Drop
Ár (Ft)
38 990 Ft - 108 900 Ft

Túracipők

45termék 120
45termék 120

Férfi túracipő

 

Túracipők, a természet szerelmeseinek!

 

A Salomon márka története, a francia Alpok szívében, François Salomon sílécműhelyében kezdődött, és évtizedek múltán, a szabadtéri sportok szinte minden területét meghódította. A sportok iránti szenvedély, a kitartó munka, a folyamatos fejlesztések, innovációk meghozták az eredményt, a szabadidősportok felhőtlen élménnyé váltak: síelés, sítúrázás, kalandversenyek, hegymászás, túrázás, ösvényfutás snowboardozás, futás, terepfutás, túrázás és folytathatnánk a sort. Ma már a Salomon márkanév a  szabadtéri sportok brand-jévé vált. A síelés eszközei, a sílécek innovációi, a sícipők mai formái, tökéletes társai viselőjüknek. A futócipők, terepfutó cipők, a túracipők, a sportokhoz kifejlesztett könnyű, és praktikus kiegészítők, mind a sport élményét segítik és teszik tökéletesen felszabadítóvá. A Salomon, nemhiába lett a szabadtéri sportok európai vezető márkája!

 

Túracipő kínálatunk - benne a túrázás alfája és omegája!

 

A szabadtéri sportok sokak által kedvelt műfaja, a túrázás: a gyalogos kirándulástól, a vízitúrán, és hegyi-túrán át, a versenyszerű túráig. A felnőttek mellett, a gyermekek, és a fiatalok is szívesen tesznek meg kisebb-nagyobb távokat kellemes időben, jó társaságban, egy-egy hétvégén, vagy az iskolai szünetekben. A túrázás, az idősebb korosztálynak is kellemes kikapcsolódás és sport, hiszen a friss levegőn, a természet csodálatos környezetében, kiváló élményt és mozgást jelent. Vannak, akik számára a túrázás lételemnek számít, és nem „működnek” nélküle, és persze nem is akarnak. Ők a túrázás igazi szerelmesei! Szóval, túrázni mindenki szeret! Aki viszont nem szívesen indul el, azoknak valószínű kellemetlen élményben volt része egykoron: talán megfájdult a lába, hamar elfáradt, átázott a cipője és fázott egész úton, vagy kibicsaklott egy sziklásabb részen, stb. A tökéletes túracipők a felhőtlen élmény kulcsai! Nézzük meg miért!

 

 

Túracipők választása a terep alapján:

 

A túracipőt mindig az adott terep szerint, az adott évszakhoz a megfelelő méretben, és lábunk tulajdonságai alapján válasszuk ki. Nem rövid idő, amíg megtaláljuk a tökéletes „társunkat”, de nem is egy évre keressük őt. Nézzük meg a lehetőségeket:

 

Vannak túracipők, amelyeket könnyű gyalogtúrákra terveztek. Ezekre a modellekre jellemző, hogy a hétköznapi cipőkhöz képest nagyobb stabilitást adnak, jobban védik a lábat és jó tapadást biztosítanak. Könnyűek, a kritikus pontoknál párnázottak. Puha, belső kiképzésük a kényelemért-, a talp fogazatai és a tapadásuk pedig, a biztonságért felelnek. Vízálló és nem vízálló modellek közül is választhatunk.

 

A nehezebb terepekre az emeltebb, magasabb szárral rendelkező, férfi túracipők között keresgéljünk. Jellemzőjük, hogy ezek alkalmasabbak az egynapos túrák megtételére, sziklásabb terepen is kiváló biztonságot adnak. Ezek a típusú túracipők védik a bokát, biztosítják a stabilitást. A talpán lévő fogazat biztonságot ad a lejtőkön is. Ilyen például a Salomon X Ultra 3 LTR GTX. amely az egyik legkedveltebb túracipők egyike!

 

A túrabakancsok, a komolyabb túraútvonalak megtételéhez lehetnek kiváló társunk, mint például, a legújabb Salomon CROSSHIKE. Jellemzője, hogy minden terepen tapad, mellette pedig mégis fürge. Többirányú fogazata a sáros lejtőn, vagy a kavicsos terepen is biztosítja a stabilitást. Kényelmes, GORE-TEX membrán szárazon tartja a lábat, vízálló, középmagas szárak védik a bokát és sorolhatnánk. Egyszerűen, tökéletes!

 

Azok számára pedig, akik a teljesítményre hajtanak, a legkiválóbb választás, a Salomon OUT GTX /PRO , amely modell, a legújabb technológiákat ötvözi a szabadtéri kalandok szerelmesei számára.

 

 

Melyik túracipőt válasszuk, ha minden évszakban szeretünk túrázni?

 

Ha tudjuk, hogy milyen terepen-, milyen időjárási viszonyok mellett, illetve télen vagy nyáron szeretünk túrázni, akkor könnyebben leszűkítethetjük a kört, hogy melyik túracipőt válasszuk. Azonban, azok, akik minden terepen, minden évszakban, minden körülmények között szeretnek túrázni, nehezebb a döntés, hiszen egy túracipő biztos nem lesz elég. Nagyon sarkítva a példát: a hideg-, és zordabb körülményekre tervezett magashegyi túra bakancsot nem vehetjük fel ott ahol a túra szandál az optimális választás, és természetesen fordítva sem. Szóval ismernünk kell a saját szokásainkat, illetve tájékozódnunk kell a lehetőségekről, hogy a legoptimálisabb túracipők közül sikerüljön megtalálnunk az igazit, vagy azt a két igazit. Ahogy az ideális futócipő választás esetében is említettünk már bizonyos szempontok szerinti vizsgálódást, úgy a túracipő kiválasztásánál is átgondoltnak és körültekintőnek kell lennünk. Ezek a cipők nem egy-két hónapig lesznek társaink, hanem évekig.

 

Túracipők méretválasztása

 

Az ideális túracipők megfelelő méretét úgy válasszuk ki, hogy a saját lábméretünk centiben mért nagyságától egy centivel hosszabb legyen az, amit megveszünk. Ugyanis, a cipőben a lábunk folyamatos mozgásnak van kitéve, főleg a lejtőn le és fel menet során. Továbbá, a hőmérsékletváltozás, a láb igénybevétele általában a láb duzzadásához vezethet, ami egy „pontjó” cipőben idővel, fájdalomhoz vezethet. Tehát akkor ideális a túracipő mérete, ha elől a lábujjunknál, nem ér végig, hátul nem nyomja -, de nem is mozog benne a sarok, hanem öleli-,és tartja a bokát a kialakított sarokrész.

 

A Salomon túracipők, a legjobb választás!

 

A Salomon minden modelljére, az igényesség jellemző, az odafigyelés, és az optimális kialakítás: talprészének fogazata, belső kényelmi kialakítása, a felsőrész idomulása a láb formájához, a fűzők különleges megoldása, az ütéscsillapítások, illetve a középsőrész és a sarokrész kialakítása, az anyaghasználata és sorolhatnánk, mindazt a tulajdonságot, ami a tökéletes profizmust tükrözi. Bármelyik Salomon modell jó választás! Amennyiben a terepnek megfelelően választottunk, és a mérete is optimális, biztosak lehetünk abban, hogy a legjobb mellett döntöttünk! Nem kell külön figyelmet fordítanunk a bélés, a talprész, az anyagok összetételére, tartósságára, minőségére, védelmére, mert a Salomon brand garancia a minőségre.

 

 

Milyen túracipő tetszene? Akár fekete, barna, kék, szürke, sárga, piros vagy zöld szín az, ami megfelelne az elképzeléseknek, több lehetőség is rendelkezésre áll. A túracipő kínálatban szereplő bakancsok sokasága vízhatlan. Ennek köszönhetően jól bírják a kiképzést az őszi és téli időszakban, is. Számos kedvezmény és akció elérhető online vásárlás mellett is.