+36706421382   nszabo@outdoorparadise.hu

+36706421382  nszabo@outdoorparadise.hu

Blog

ON Cloudflow teszt 2021-ben

ON Cloudflow teszt 2021-ben

Ha egy „gyors” aszfalt futócipőt keresel 5-21 km-ig, vagy maratoni futóként szereted a minimalista stílust, akkor az ON Cloudflow szuper választás lehet számodra!

 

Profi triatlonosok által kedvelt márkáról lévén szó, nagy lelkesedéssel vetettem bele magam a cipőtesztelésbe! Elvileg pont arra tervezték, amire nekem kell. 

A hétvégi hosszúkat leszámítva, tempó- és résztávos edzéseim vannak, 12-15 km között, a versenyeket tekintve pedig főleg féltávú triatlonokon indulok, ahol az 1900 m úszást és 90 km kerékpározást követően egy félmaratont, vagyis 21,1 km-t kell futni. Szóval nálam nem cél, hogy több óra után is kényelmes és párnázott legyen, az viszont igen, hogy minél gyorsabban teljesítsem az adott távot.

ON Cloudflow

ON Cloudflow teszt és a cipő különlegessége

Na de mitől is különleges az ON cipő! A 18 „felhőelemből” álló Helion ™ szuperhab talp arra lett fejlesztve, hogy kényelmes „földreérkezés” után robbanékony elrugaszkodást biztosítson, így igazi versenycipővel állunk szemben. Ezt igazolja a felsőrész kialakítása is, ahol a kényelem mellett nagy hangsúlyt fektettek a szellőzésre, aminek az előnyeit persze majd csak pár hónap múlva fogom igazán kiélvezni.

Ami az első próbánál feltűnt, hogy nagyon könnyű (235 g) és rögtön éreztem, hogy ez nem egy agyon-párnázott cipő! Szerencsésnek mondhatom magam, általában ha méretprobléma nincs, akkor bármiben futok, de sokszor találkoztam már „lomha” cipővel, ami egyszerűen másra lett kitalálva.

Az első tesztfutás alatt mindjárt egy számomra fontos kérdésre választ is kaptam, ez pedig a megfelelő talajfogás esős időben. Bár hobbisportoló vagyok, az edzéstervemet szeretem betartani és gyakran előfordul, hogy napsütésben görgőzöm és esőben futok. Több cipőnél azt tapasztaltam, hogy a vizes aszfalton csúszik, nem érzem biztonságosnak a tempósabb futásokat. A Cloudflow viszont stabil volt, így nem kellett attól tartanom, hogy kisodródom a kanyarban.  Havas aszfalton ugyanezt a biztonságérzetet adta. A megerősített sarokrész pedig csökkenti a boka oldalirányú elmozdulását, ezzel fokozva a stabilitást.

Cloudflow teszt

Méretezését tekintve teljesen sztenderd, nekem a Saucony és a Nike cipőkből is 40,5-es kell, és ebből is tökéletes volt ez a méret.

Versenyek híján élesben nem volt alkalmam kipróbálni, de egy 10 km-es felmérőfutás pont kapóra jött! Amúgy nem szeretem az ilyen felmérőket, elég fájdalmasak, de most jól jött extra motivációként az új cipő! Nem okozott csalódást, végig azt éreztem, hogy nem nyeli el az energiát, hanem inkább visszapattint a talajról.

ON Cloudflow tesztelés