Kérdése van? Hívjon minket! +36 70 642 1382

Szűrés
Kategória
Méret
Nem
Sport
Drop
Ár (Ft)
50 990 Ft - 53 540 Ft
Termék státusza

Hoka

3termék 13

Futócipők

 

HOKA ONE ONE

 

A HOKA® immáron 2009 óta van jelen a sportcipők piacán, azóta is hatalmas teret hódítva magának futócipő kategóriában. Bár francia márka, székhelye az amerikai Kaliforniában található.

 

Mitől különleges a HOKA futócipő?

 

Az a fajta minimalista cipőtrend, amit először a márkához társítottak a gyártók - lévén hogy az ő cipőikben a futás minél jobban hasonlítson a természetes járáshoz – rövid időn belül köddé vált és a mostani termékeikre is jellemző, túlméretezett talp vette át a szerepet.

 

A vastag talp célja, hogy minél jobban csillapítsa az ütéseket, minél inkább kímélje ezáltal viselője lábát még intenzív tempó mellett, hosszú távon is! Bármelyik típust is választjuk a termékcsaládból, közös jellemzőjük az alacsony súly, továbbá a külső- és középtalp gerometriája, amivel a legfőbb cél a stabilitás, a hatékonyság.

 

Ezek a "maximalista" futócipők figyelemfelkeltőek, ám nem kifejezetten ez volt a cél velük, hanem sokkal inkább az, hogy valami olyasmit adjon a sportolók számára, ami egyedülálló és mely a kényelmet, stabilitást és hatékonyságot nyújt.

 

Az ultramaratoni futók mellett ma már az atlétika-, triatlon-, országúti futók táborában is rendkívül népszerű lábbeli a HOKA cipő. Legyen az magashegyi futás, terepultra, terepfutás vagy éppen erdei túra, egy HOKA terepfutó cipő mindenképp jó választás!

 

 

A futócipők legfőbb jellemzői:

 

PÁRNÁZOTT KÖZÉPTALP - CUSHIONED MIDSOLE:

 

Puhaság, hatékony csillapítás és maximális kényelem jellemzi a márka védjegyévé vált talpat.

 

AKTÍV LÁBKERET – ACTIVE FOOT FRAME:

 

A középtalp egy mélyebb lábkeretet tartalmaz a kiegészítő támogatás érdekében. Ez a fajta belső perem kialakítás hozzájárul ahhoz, hogy a lábat minél stabilabban ölelje körül, fogja azt miközben a talp komfortosan ül bele a cipőbe.

 

J KERET – J FRAME:

 

A technológia lényege egy sűrűbb habanyag réteg, amely merev anyagok nélkül képes stabilitást biztosítani.

 

ÍVELT TALPKIALAKÍTÁS – META ROCKER TECHNOLOGY:

 

Ennek az íves kialakításnak köszönhetjük, hogy a futócipőt viselve azt érezhetjük, a cipő szinte magától húz előre. Ebből kifolyólag sokkal gördülékenyebben haladhatunk benne.

 

 

Milyen HOKA cipőt vegyek?

 

Ez a kérdés gyakran merülhet fel a vásárlókban, ugyanis mostanra olyan széles választék áll rendelkezésre, hogy nem egyszerű a döntés. Azonban egy biztos, mellé nem nyúlhatsz egyikkel sem, viszont érdemes célzottan választani, vagyis olyan futócipőt vásárolni, ami az általad űzött sporthoz vagy inkább annak jellegéhez a leginkább megfelelő.

 

 

Iránymutatásként szeretnénk ismertetni néhány modellt, azok sajátosságait:

 

SPEEDGOAT

 

Ajánlott terep: terep

 

Lábtípus: neutrális (normál lábúaknak)

 

Egy gyors, technikás terepre készült terepfutó cipő, amely egyébként bármely terepen képes boldogulni. Nevét Karl Meltzer ultrarunner és ultrarun edzőről kapta, akit a Speedgoat névvel illetnek. Már az 5. szériánál tart ez a futócipő, melynek sajátossága, hogy mélyített bordázattal ellátott, Vibram Megagrip talpa kimagasló tapadást biztosít. Az előző szériákhoz képest újabb változtatásaz, hogy jobban szellőzik, oldalmerevítései 3D nyomtatott technológiával készülnek, így a lábközép stabilitása meg lett növelve. Kiszélesített orrszekció gondoskodik a hosszabb távú kényelemről, a megerősített sarokkialakítás pedig a jobb tartást segíti elő. Neutrális, reszponzív kialakítás, Meta-Rocker geometriájú, kiegyensúlyozott talpkonstrukció segíti elő a hatékonyabb futást, kényelmesebb viseletet.

 

 

BONDI

 

Ajánlott terep: aszfalt

 

Lábtípus: neutrális (normál lábúaknak)

 

Neutrális futócipő, mely a semleges lábálláshoz tökéletesn passzol. Könnyű súlya szinte már hihetetlen, ugyanakkor képes prémium csillapítással ellensúlyozni az ütődéseket. Idális választás hosszú terepre, hiszen akár még egy ultramaraton során is képes a maximum kényelmet nyújtani viselőjének. A fejlesztéseknek köszönhetően folyamatosan halad a korral és az igényekkel, így a különböző megjelent szériák mindegyike egy kicsit jobb, mint az előző. A Bondi esetében a kényelem a legfőbb szempont, ezért nem csak a sarok, hanem a nyelvrész kialakításánál is memóriahabos kivitelezés teszi még komfortosabbá a futócipőt. Abszolút személyre szabva használható, hiszen a láb hőjének és nyomásának megfelelően formálódik. A gyártásnál a fenntarthatóságot is figyelembe vették, ugyanakkor teljesen vegán termékről beszélhetünk.

 

 

ARAHI

 

Ajánlott terep: aszfalt

 

Lábtípus: pronáló (befelé dőlő lábúaknak)

 

Pillekönnyű, súlya minden széria esetében egyre kisebb. Maximális csillapítás és puhaság jellemző rá sport közben, ezzel együtt a felsőrész esetében kiváló szellőzést biztosít a tökéletesen elhelyezett nyílások által. A J-frame technológiát a középtalp esetében szintén a kevert habanyaggal kombinálták, ehhez társul a Mrta Rocker talpkialakítás, amely nem csak stabillá, hanem jól gördülővé teszi a cipőt. A talp zonális gumiborítása gondoskodik arról, hogy a talp minél tovább bírja, nagy igénybevétel esetén is. Vegán és a fenntarthatóság ennél a modellnél is megmutatkozik, hiszen mind a gyártási folyamatoknál, mind a felhasznált anyagoknál megfigyelhető a környezettudatosság.

 

 

CLIFTON

 

Ajánlott terep: aszfalt, terep

 

Lábtípus: neutrális (normál lábúaknak)

 

Ez talán a legismertebb modell, melynek sajátossága a sokoldalúság. Folyamatos fejlesztéseknek vetik alá a modellt, hogy mindig egy jobb, még tartósabb és még könnyebb futócipőt tudjanak a felhasználók részére bocsátani. Mindennapi futáshoz ideális választás, de még egy ultramaratonra is elindulhatunk benne. Sokoldalúsága abban rejlik, hogy nem csupán az aszfaltos úton lehet benne teljesíteni, hanem földutas és murvás edzésekhez is kitűnő választás, mindenütt megállja a helyét! Akik széles lábfejjel rendelkeznek, azoknak mindenképp jó választás a szélesebb kialakítású cipő. Jó szellőzés, kényelem és fenntarthatóság jellemző rá.

 

 

GAVIOTA

 

Ajánlott terep: aszfalt

 

Lábtípus: stabil (befelé dőlő lábúaknak)

 

A 4. széria még nagyobb kényelmet biztosít még annál is, mint amit elődeitől megszoktunk. J-Frame támasztás, puhább gallér és nyelv, amivel kiegészítették az előző modelleket. Nagymértékű párnázottság, még jobban illeszkedő cipőt nyújtanak a Gaviota modellek. A megfelelő alátámasztás tesz azért, hogy még kényelmesebben futhass, még gördülékenyebben haladhass előre az úton. A hálós, légáteresztő felsőrész mérnöki tervezés munkája, CMEVA középtalp és J-Frame a túlpronáció elleni védelemhez, kiterjesztett saroktámasszal. Szélesebb lábfejű futóknak elérhető WIDE kivitelben is.

 

 

Érdekesség!

 

A márka alapítók a Salomon egykori alkalmazottai, mely szintén egy felsőbb kategóriás márkának könyvelt el a világ, megjegyeznénk: okkal. Nicolas Mermoud és Jean-Luc Diard első célközönsége az ultramaraton futók voltak, ám idő közben rájöttek, hogy érdemes továbbfejleszteni a cipőket, hogy azok megoldást jelentsenek a hosszú távon szignifikánsan csökkenő teljesítmény és a növekvő sérülésveszély ellen.

 

Ezen a ponton mertek egy nagyot álmodni – szerencsénkre – és itt váltak ki a cégből, majd kezdték el tervezni az első prototípusokat, amelyek addig szokatlan vastagságú középtalppal rendelkeztek, egyfajta "bohóc cipő" megjelenéssel bírtak az akkori trendekhez képest.

 

A formabontó HOKA női futócipő és HOKA férfi futócipő kínálat hamar túllépett a kezdeti felzúduláson és mostanra egyfajta példaként tekint rá a többi márka sőt, utánozni, ellesni is próbálnak nem hagyományos elemeiből, ezzel tökéletesítve saját modelljeiket.