Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Futócipő

Rendezés:

On Cloudstratus Fehér/Fekete Férfi futócipő

64.990 Ft
Emeld a tétet az ON legújabb fejelsztésű futócipőjében, melyet kifejezetten azon futók számára terveztük, akik szeretik a párnázott kényelmet, de nem kötnek kompromisszumot, ha tempóról van szó.

On Cloudflow kék/szürke férfi futócipő

53.990 Ft
Gyors és könnyű cipő a legjobb teljesítményért sík futásokhoz, aszfalton, vagy akár rekortán pályán is. Ideális választás, ha szereted a párnázott kényelmet, mely hatékonyan segít a maximális eredmény elérésében.

Salomon Sonic 4 Balance férfi futócipő

46.990 Ft 32.990 Ft
A mindennapok legjobb választása megalkuvások nélkül. Ugyanolyan gyors, mint amennyire kényelmes.

Salomon, az európai piacvezető

 

A Salomon márka ma már egyet jelent a szabadidősportokkal, a túrázással, a terepfutással, a téli sportokkal, és az ezzel járó, szabadságérzéssel.

Azok, akik rendszeresen futnak, szívesen sportolnak a szabadban, nagyon jól tudják, hogy nem mindegy, milyen lábbelit viselnek mozgás közben. A sporteszközgyártó márkák egy-egy termékének megvásárlásakor, több évtizedes innováció eredményeit visszük haza: ötleteket, kutatásokat, fejlesztéseket, és az el nem múló szenvedélyt, amely a tökéletesség felé igyekszik. Minden márka, a legjobb akar lenni, a legjobbat akarja kínálni a fogyasztók számára funkciójában, kényelmében. A lehető legkiemelkedőbb élményt akarják adni a sportolók széles táborának. Szinte mindegyik márkának van speciális területe, amellyel ismertté vált a nagyközönség előtt.

 

 

futócipő

A Salomon márkát François Salomon szenvedélye és sport iránti rajongása indította útjára 1947-ben, pici síléc műhelyében, Annecy belvárosában. A Francia Alpok szívéből kilépve, hatalmas karrier várta: bejárta a világot és meghódította Európát.

A Salomon márka, mára a szabadtéri sportok európai piacvezetőjévé vált, több sportszergyártó cég mellett: mint a németországi testvérpár cégei, a Puma, és Adidas, a Japán Asics, vagy az amerikai Skechers, és a Nike.

Innovatív termékfejlesztései, a szabadtéri sportok maximális élvezetét segítik 5 kontinens, 40 országában: így az alpesi síelést, snowboardozást, túrázást, nyomvonalas futást, skandináv síelést stb. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően, a Salomon, a lábbelik mellett előrukkolt, a sportokhoz optimális kiegészítők soraival, ruházatokkal, és felszerelésekkel is, amelyet snowboardozáshoz, kalandversenyekhez, hegymászáshoz, túrázáshoz, ösvényfutáshoz és a többi szabadtéri sporthoz is használhatunk.

 

Salomon futócipők

 

A sportcipők területén végzett fejlesztések eredményeként, 2001-ben rukkolt elő a Softshell technológiával készült XA sportcipővel, amely óriási sikert zsebelt be! Ezt a technológiát fejlesztette tovább 2008-ban, aminek eredményeként jött létre a személyre szabott rendszerű Custom Fit, majd a Custom Fit 3D modell.

A Salomon brand nívóját emelte a 2013-as terep világbajnokság, amelyet sportolója, Emelie Forsberg nyert meg.

 

 

Mi a titka a Salomon futócipők sikerének?

 

A Salomon futócipők, az innovatív fejlesztéseknek köszönhetően, a legnagyobb kényelmet nyújtja a futás élményének tökéletes átéléséhez, még az aszfalton is. Akár gyerek, akár felnőtt annak viselője.

 

Milyen innovációnak köszönhető ez?

 

- Az opti vibe, a futás során, tompítja a rezgéseket, és ezzel késlelteti az izom fáradalmait.

- Stabilabb átgördülést tesz lehetővé futás közben, a geometriai Decoupling tengely.

- Aszfaltra fejlesztett SensiFit felsőrész, követi a lábfej vonalát és személyre szabott illeszkedést biztosít terepen is!

- Jó tanácsok a téli futócipőnek a választáshoz, a Salomon ajánlásával.

 

Milyenek a Softshell technológiával készült futócipők?

 

- Kiváló légáteresztő tulajdonsággal rendelkezik.

- Könnyű és rugalmas, az intenzív sport közben sem izzadunk bele. 

- Mivel a légáteresztés hatékonysága a lehető legjobb, pontosan ezért nem lehetséges, hogy vízállósága is ilyen kiváló legyen. Tehát, kevésbé vízálló, hacsak nem rendelkezik membránnal vagy vízlepergető bevonattal.

- Bizonyos mértékben nyújt védelmet a szél ellen, és hasonlóképpen melegít. Ez a bélés vastagságától és típusától függ.

- Hideg időben kombinálható aláöltözettel.

- Kényelmi szempontok tekintetében szintén kiváló, ugyanis könnyű, puha, mozgás közben halk, rugalmas, strapabíró.

- Hétköznapi viseletre is kiváló.

 

Hogyan válasszunk futócipőt magunknak?

 

3 elengedhetetlen szempont, vásárlás előtt

Mivel egy futásra való cipő, átlagosan 800 km-ig tartja meg funkcióit (persze számít a terep, a sportoló súlya, stb.), ezért már időben érdemes megkeresni régi cipőnk „utódját” és mielőbb beszerezni azt a futáshoz.  

Ilyenkor általában mindenki a saját, jól bevált, megszokott cipőjét szeretné újra megvásárolni, de gyakran előfordul, hogy azt már nem találja meg a boltok polcain. Miért? A növekvő vásárlói igények és a gyártók tökéletesség felé való törekvése, a folyamatos fejlesztések mindig újabbnál újabb modellek megalkotását eredményezik. Ezért találkozunk a kirakatokban mindig új kínálattal. Ennek a következménye tehát, hogy a régi modelleket egy idő után már nem találjuk meg a polcokon. Melyik az a három legfontosabb szempont, amit alapján szükséges megvizsgálnunk leendő futócipőnket, mielőtt megvásároljuk?

1.    Legfontosabb kérdés, a futó szokásáról szól, hogy hol fut?

Terepen, vagy aszfalton futunk inkább. A terepfutó cipővel kényelmetlen a futás aszfalton, hiszen azok nehezebbek, keményebbek, kopásállóbbak, mint az aszfaltra tervezett modellek. Viszont ha nem találjuk meg a megfelelő terepcipőket, akkor addig az aszfaltra optimális futócipőt használhatjuk terepre is.

 

2.    A méret meghatározása, lehetőleg centiméterben

A futócipőnk mérete 1 cm-rel legyen hosszabb, mint a lábunk, hiszen futás közben a láb nagyobb terhelést kap - gondoljunk egy lejtőn, vagy dombon lefelé futásra. Mennyivel megterhelőbb, mint egy egyszerű séta.

 

3.    Futóstílus mechanikájának ismerete

A vizes lábteszt segítségével ellenőrizhetjük, hogy kifelé-, befelé dől, vagy ideális állású a lábunk a földre érkezéskor. Ezt, az előző futócipőnk vizsgálatával is megerősíthetjük. Ha ismerjük a mozgásunk koordinációját, akkor ennek megfelelő kialakítású futócipőt tudunk választani. A fejlesztők minden típusú lábra kifejlesztették az optimális futócipőt!

Ha ezekkel megvagyunk, akkor tulajdonképpen, már leszűrtük a lényegi kérdéseket. Most már csak azok közül válogassunk, amelyik fenti feltételeknek megfelelnek.

A Salomon kiváló választás!

 

Megtaláltuk a tökéletes futócipőt – mire ügyeljünk?

 

·      Ne mossuk mosógépben a futócipőnket, ugyanis a forró víz, kárt tehet a cipő ütéscsillapításért felelős szivacsos részében, a ragasztott felületekben. Idővel így minősége romolhat, funkciója csökkenő intenzitást mutathat.

·      Ha átázott a futócipőnk, ne rakjuk a meleg fűtőtest közvetlen közelébe, mert deformálódást okozhat.

·      Talpbetétet vegyük ki belőle minden szárítás alkalmával.

Bízunk abban, hogy a lehető legtökéletesebb futócipőt sikerül kiválasztania webáruházunk kínálatából!